+ Anadolu Grubu Holding’in satış gelirleri 3. çeyrekte yıllık bazda %50 artışla 7,81 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.
* TL'nin değer kaybı dolayısıyla etkisi artan yurtdışı gelirlerinin büyümesine bağlı olarak en fazla artış %116 ile bira segmentinde gerçekleşirken, meşrubat segmentinde %35, perakende segmentinde %25 ve otomotiv segmentinde %8 yıllık büyüme görüldü.
+ Konsolide bazda brüt kar marjında 3Ç17'ye kıyasla ılımlı bir artış görülürken, faaliyet giderlerinin satışlara oranının artmasıyla FAVÖK marjı önceki yılın hafif altında oluştu.
+ FAVÖK ciro artışına paralel %47 artarak yaklaşık 1,4 milyar TL düzeyine ulaştı.
- Ancak diğer giderler, finansman giderleri ve özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımların zararı kalemlerinin olumsuz etkisiyle Şirket 3Ç18’de 764 milyon TL zarar açıkladı.
* Şirket bu çeyrekte diğer giderler altında nette 87,7 milyon TL ticari işlemlere ilişkin kur farkı gideri kaydetti.
* Şirket bu çeyrekte finansman giderleri altında nette 755,2 milyon TL ticari işlemlere ilişkin kur farkı gideri kaydetti.
* Özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımların kar/zararından pay kalemi altında Şirket'in MH Perakendecilik üzerinden %50 payına sahip olduğu Migros dolayısıyla 340,5 milyon TL zarar payı oluştu. Diğer iş ortaklıklarının da etkisiyle Özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımların kar/zararından pay gelir tablosunda toplam 440,5 milyon TLnegatif etki yarattı.
* Şirket'in net borç pozisyonu 1,1 milyar TL'lik artışla 12,1 milyar TL'ye yükselirken, döviz açık pozisyonu da 4,4 milyar TL düzeyinde oluştu (Haziran sonu: 3,5 milyar TL).
Eylül sonu itibariyle konsolide borcun %83’ü döviz bazlı, %17’si TL bazlı kredilerden oluşmakta olup, borcun %49’u kısa vadeli, %51’i uzun vadeli olarak sınıflandırılmaktadır.