Türkiye'de toplam coronavirüs vaka sayısı 948 kişi artarak 158.762'ye, hayatını kaybeden kişi sayısı 28 kişi artarak 4.397'ye yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 121.507.

Ne Oldu?
° Türkiye'de toplam coronavirüs vaka sayısı 948 kişi artarak 158.762'ye, hayatını kaybeden kişi sayısı 28 kişi artarak 4.397'ye yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 121.507.
° Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında Cumartesi günü telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra Libya ve Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.
° Trump: (Suriye) Erdoğan'la görüştüm. 2 bin yıldır o sınırın güvenliği sağlanıyor. Biz de askerlerimizi eve getiriyoruz .
° Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bayramda yaşanan sıkıntılar nedeniyle 3 GSM şirketine inceleme başlattı .
° Finansman bonolarında stopaj oranı %10'dan %15'e yükseltilirken, kambiyo işlemlerindeki Banka Sigorta ve Muamele Vergisi oranı da ‰2'den %1'e artırıldı
° TCMB, Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasası'nda geleneksel yöntemle gerçekleştirilen swap ihalelerinin limitini %40'tan %50'ye çıkardı.
° Trump: Bu hafta sonundan önce Çin konusunda güçlü bir adım duyacaksınız .
° Nisan raporunda Türk ekonomisinin 2020 yılında %2,0 daralacağını öngören Fitch, Mayıs raporunda ise 2020'de ekonomideki daralmanın %3,0 olacağı tahmininde bulundu.
° Dünya Sağlık Örgütü: Henüz ilk dalganın ortasındayız, birkaç ay içerisinde gerçekleşebilecek ikinci dalgaya hazırlıklı olmalıyız .
° Yüksek Hızlı Trenler yarından itibaren Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara- Konya, Konya-İstanbul hatlarında günde 16 sefer yapacak.
° EBRD, Türkiye Sağlık Bakanlığı'na coronavirüs ile mücadele kapsamında alınacak acil durum gereçleri için 200 milyon euroya kadar kredi sağlamayı değerlendiriyor.
° Almanya, Lufthansa'yı kurtarmak için 9 milyar euroluk kurtarma paketini onayladı .
° AB Konseyi Başkanı Michel, Çin'in hükümet karşıtı gruplarla mücadeleyi güçlendirmek için çıkarmak istediği "Hong Kong Ulusal Güvenlik Yasası"na ilişkin, "tek ülke, iki sistem"den yana olduklarını bildirdi.
° Telegraph gazetesinin haberine göre Oxford Üniversitesi çalışma ekibi liderlerinden Prof. Hill, üniversitenin ürettiği aşının başarılı olma ihtimalinin %50 olduğunu söyledi.
° Alman hükümeti, coronaviraüs salgınına karşı alınan önlemleri 5 Temmuz'a kadar uzatıyor. Gevşemeler ise kademeli olarak devam edecek .
° Fitch, coronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin derinleşmeye devam ettiğini belirterek, küresel ekonominin bu yıl %4,6 daralacağını öngörüsünde bulundu.
° Dünya'da coronavirüs bulaşan kişi sayısı 5,6 milyon kişiye ulaştı.
° TÜİK Başkanlığına, Muhammed Cahit Şirin atandı .
° Japonya'da Tokyo ve Hokkaido'da OHAL kaldırıld ı.
Ne Olacak?
° İçeride ve yurtdışı piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmuyor.
° Dünya Ticaret Örgütü 8 Haziran'da yeni genel direktörünü seçecek.
° Borsa İstanbul'un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozirif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.
ABD - Çin arasındaki gelişmelerin gerilime neden olacağı endişesi risk iştahı ve hisse piyasaları üzerinde baskı oluştururken, BİST100 endeksinin de bu havadan etkilenerek haftanın son işlem gününe %0,19 oranında düşüşle 102.453 seviyesinden başladı.
Volatilitenin yüksek olmadığı son işlem gününde yatay endekste seyir hakimdi. Kapanışa doğru gelen alımlarla birlikte endeks 4 günlük bayram tatiline %0,37 oranında yükselişle 103.024 seviyesinden girdi.
Bankacılık endeksi %0,21 değer kaybederken, holding endeksi %0,50 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran %2,06 ile finansal kiralama, faktöring hisseleri oldu.
Bugün ise açılışın ardından takip edeceğimiz direnç seviyeleri 103.800 - 104.600 - 105.300 olacakken, destek seviyeleri ise 102.300 - 101.500 - 100.700 olacak.
Her geçen gün daha fazla ülkenin ekonomilerini yeniden açmaya hazırlanması ile birlikte, gelişmekte olan ülkelerin para birimleri değer kazanmaya devam ediyor. Dolar / TL tarafında ise swap haberlerinin geleceğine dair beklentiler ile düşüş devam ediyor. Dolar / TL güne 6,76 seviyesinden işlem görerek başladı.
.

Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


Diğer Yorumlar:

Toplam : 14 / 163 Sayfa