USDTL dengelenme arayışında

USDTL dengelenme arayışında
Beklenen enflasyonla topyekün mücadele paketi dün açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yapmış olduğu açıklamaların ardından fiyatlamalar üzerinde yeni bir hareket izlenmedi. Aslında bu paketin ardından kur üzerinde yeni bir hareket beklenmiyordu bu paketin amacı önümüzdeki dönemde enflasyon üzerinde iyileşme sağlaması. Eğer enflasyon beklentiler doğrultusunda iyileşme sinyalleri vermeye başlarsa bu durum Türk Varlıkları üzerinde daha iyimser bir hava oluşturacaktır. Bunun biraz daha zamanının olduğunu belirtebiliriz. Bu süreçte TL varlıklar için olası haber akışlarına karşı dikkatli olmakta fayda var. USDTL kuru üzerinde kırılgan yapının korunduğunu belirtebiliriz. Dolayısıyla kurda geri çekilmeler sınırlı kalıyor. Bugün için ABD'den açıklanacak ÜFE rakamları takip edilecek. Verinin ABBD Doları üzerinde etkisi sınırlı kalabilir. Dün Dolar endeksi 96 puanın üzerine yükselmişti ancak bu sabah biraz gevşediği dikkat çekiyor. Dolar endeksindeki bu hareketinde şimdilik GOÜ'leri olumlu etkilediği bu durumunda USDTL kurunun 6.10 bölgesindeki seyrini desteklediğini söylemek mümkün.

USD/TRY

Teknik Analiz: USDTL kuru, 50 günlük ortalamasının denk geldiği 6.12 seviyesinin altında fiyatlanıyor. kur bu seyrinde ısrarcı olursa bu durumda geri çekilmeler devam edebilir. Buna karşın, 6.12 seviyesinin üzerine yükselmesi durumunda ise yükselişinde ısrarcı olabilmesi adına 22 Günlük HO denk gelen 6.1560 seviyesinin üzerine yerleşmesinin doğru olduğunu düşünmekteyiz. Bunu başaramadığı müddetçe yukarı yönlü eğiliminde de zayıf kalabilir.

Destekler: 6.0850 / 6.00 / 5.90
Dirençler: 6.12 (50 Günlük HO) / 6.1560 (22 Günlük HO) / 6.21

EUR/TRY

Teknik Analiz: EURTL kuru için 7.00 seviyesi destek noktası olurken, 7.07 seviyesini ise direnç noktası olarak takip edebiliriz.

Destekler: 7.000 / 6.88 / 6.50
Dirençler: 7.07 / 7.12 / 7.20

 

  Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir


Diğer Yorumlar: