EURUSD Dünden önceki gün Draghi'nin pek de beklenmedik parasal teşvik ve daha düşük faiz uygulanabilir sözleri sonrası düşüşüne hız veren paritede 2018 yılı Mart ayından bu

EURUSD

Dünden önceki gün Draghi'nin pek de beklenmedik parasal teşvik ve daha düşük faiz uygulanabilir sözleri sonrası düşüşüne hız veren paritede 2018 yılı Mart ayından bu yana izlediğimiz ve üstüne geçilen düşüş trend çizgisini bu defa 1.1180 seviyesi ile test ettiği gözlendi.
Fakat dün akşam saatlerinde gelen FED kararları sonrası biraz daha güvercin duruş sergileyen toplantı metni ifadeleri ve Powell konuşması sonrası Dolar güç kaybederken parite de kısmen değer artışı yaşadı.
Fakat baktığımızda AB ekonomisinin olumsuz görünüme sahip olması paritedeki yükselişi sınırlandırıyor.

FED kararları öncesinde Draghi'den gelen güvercin tonu yüksek açıklamalarla 1.12 altını test eden paritede FED kararları sonrası 1.1250 seviyelerinin test edildiği gözlendi. Yeni günde 1.1290-1.1310 bölgesi üzerine geçemediği sürece paritede yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendirmek daha mantıklı bir yaklaşım olabilir. 1.1180 altına geçiş yaşanırsa oluşacak tepki satışlarında 1.1150 ve 1.1120 destekleri hedef olabilir.

 

Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


Diğer Yorumlar:

Toplam : 14 / 45 Sayfa