ŞİRKET HABERLERİ /14.3.2019

Bim Mağazalar (BIMAS, Nötr): BİM Birleşik Mağazalar mevcut 303,6mn TL ödenmiş sermayesini, tamamı 20018 karından karşılanarak 607,2mn TL'ye çıkarmak için SPK'ya başvurdu.

Verusa Holding (VERUS): Şirket'in %100 oranında bağlı ortaklığı olan Standard Boksit İşletmeleri A.Ş.'nin boksit (alüminyum ana cevheri) zenginleştirme tesisi kurulumu için Adana'da toplam 8,5bin m2'lik arsa satın alınmıştır. Daha önce yapmış olduğu 35,9bin m2'lik arsa alımları ile birlikte Standard Boksit İşletmeleri A.Ş.'ye ait arsaların toplamı 44,4bin m2 olmuştur.

SEKTÖR HABERLERİ

Havacılık: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, uçuş emniyetini teminen Türk hava sahasının Boeing 737-8 MAX ve Boeing 737-9 MAX tipi hava araçlarına kapatıldığı bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından uçuş emniyetini teminen Boeing 737-8 MAX ve Boeing 737-9 MAX tipi uçakların Türk hava sahasındaki uçuşları durdurulmuştur ancak söz konusu hava araçlarının ülkemiz içinde, ülkemize veya ülkemizden yapılacak olan yolcusuz intikal uçuşları hariç tutulmuştur." ifadelerine yer verildi. Kaynak: AA

Kredi Derecelendirme: Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin potansiyel büyümesini yüzde 4,3 olarak tahmin ettiğini belirtti. Fitch'in dün yayınladığı ve gelişmekte olan 10 ülkeye yönelik 5 yıllık büyüme öngörülerini içeren rapora göre, bu tahmin son raporda öngörülen rakamın 0,5 puan altında bulunuyor. Raporda ayrıca bu rakamın, yatırımların GSYH'ya oranındaki düşüşün de etkisiyle, geçen yılki TL krizinden bu yana yaşanan dış unsurlardaki sert düzeltmeyi yansıttığı belirtildi. Bu durumun sermaye ve dolayısıyla iş gücü verimliliğindeki büyümenin önceden tahmin edilenden belirgin derecede daha düşük olmasına neden olacağı belirtildi. Kaynak: Dünya
 
DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Kristal Kola (KRSTL): Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Satınalma Dairesi Başkanlığı'nın açmış olduğu 28/02/2019 tarihindeki 11mn adet 500 ml Alüminyum kutu ambalajlı Didi marka soğuk çay ihalesi için teklif verdiğini bildirmişti. Şirket'e dün ulaşan, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Satınalma Dairesi Başkaanlığı'nın yazısında: "11milyon adet 500 ml Alüminyum kutu ambalajlı Didi marka soğuk çay ihalesini Şirket'in kazandığı hususu Şirket tarafına bildirilmiştir.

Safkar Ege Soğutmacılık Klima (SAFKR): Şirket, 50 adet Trolleybus için; 50 set Yolcu Salonu Kliması ve Sürücü Kabin Klimalarını kapsayan 336.000 Euro bedelli bir ihracat bağlantısını kesinleştirmiş olup,sözleşme imzalamıştır. Sözleşme koşullarına göre teslimatlar 5 ay içerisinde tamamlanacaktır.

FAİZ PİYASALARI

Merkez Bankası'nın piyasayı fonlama miktarı 88 milyar TL'den 75 milyar TL'ye geriledi. Fonlamanın tamamı haftalık repodan karşılandı ve ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %24 seviyesinde sabit kaldı.
ABD TÜFE ardından ÜFE'nin de ılımlı seyretmesi, Fed'in faiz artışlarında sabırlı olacağı görünümünü korumaya devam etti. Gelecek haftaki ABD Merkez Bankası toplantısında halihazırda para politikası görünümünde bir değişiklik beklenmiyor. Ilımlı enflasyon göstergeleri de Fed'in güvercin tutumunu koruyacağını bir kez daha teyit ediyor. ABD 10 yıllıkların faizi dün %2,60-2,62 dar bandında hareket ettikten sonra günü %2,62 seviyesinden sonlandırdı. Bugün de %2,62 seviyelerinde dengelendiği gözlenmekte.

USD/TL kuru 5,46 seviyesinin etrafında sakin bir seyir izlese de tahvil faizlerinde sınırlı yükselişin yaşandığını görüyoruz. 2 yıllık gösterge kağıdın faizi 9 baz puanlık artışla %18,79 seviyesine yükselirken, 10 yıllık gösterge kağıdın faizi 21 baz puanlık artışla %15,86 seviyesine yükseldi.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 


Diğer Yorumlar:
Yorum bulunamadı!

Toplam : 0 / 0 Sayfa